Coneix la Biblioteca

coneix la biblioteca

 • Vestíbul / Espai d’acollida i Espai jove

  El taulell d’informació i recepció de la Biblioteca, els espais expositius de novetats i activitats culturals i el préstec d’autoservei són al vestíbul d'entrada

  També hi trobareu la zona de revistes i diaris, amb més de 100 títols de revistes i 9 diaris. Les revistes són de tipologies ben diverses: viatges, moda, esports, història, decoració, etc. Aquelles revistes que estan relacionades amb els centres d’interès se situen en els diferents espais on s’ubiquen aquests fons, com: Cuina, Autoaprenentatge d’idiomes, Món laboral, Animals i plantes, Racó de pares, Música i imatge i Fil i agulla.


  [X] tancar desplegable
 • Passadís central / Espai expositiu

  Al passadís que uneix les tres naus que formen la Biblioteca hi trobareu un gran espai expositiu que acull habitualment exposicions temporals, així com les mostres documentals que ofereix la Biblioteca. També trobareu espais de lectura informals, informació sobre activitats culturals, els documents relacionats amb els jocs, els esports, les arts escèniques i les manualitats, així com el centre d’interès Fil i agulla.

  En aquesta mateixa àrea trobareu l’espai multimèdia amb 16 ordinadors amb accés a internet i eines ofimàtiques.


  [X] tancar desplegable
 • Àrea general

  Ubicada a la nau central, aquesta àrea està orientada a adults i joves a partir de 14 anys. Hi ha els documents relatius a totes les branques del coneixement: història, geografia, art, llengua i literatura, ciències socials, religió, novel·les, novel·la juvenil, etc.

  A l’espai central hi ha l’àrea de música i imatge, on trobareu els documents relacionats amb la música, la fotografia i el cinema: llibres, CDs de tots els estils musicals, DVDs i revistes. A l’altell hi trobareu el fons de ciència i tecnologia.

  Aquesta àrea també disposa dels següents espais: l'espai multimèdia amb 11 ordinadors amb internet i ofimàtica, la zona destinada al servei d’internet i + i un espai de suport multifuncional (per a la realització d’activitats o per a ús com a sala d’estudi o de treball en grup). A més a més, teniu a la vostra disposició els següents centres d’interès:

  - Animals i plantes
  - Autoaprenentatge d’idiomes
  - Cuina
  - Informàtica i telecomunicacions
  - Món laboral
  - Música i imatge

  També trobareu en aquesta àrea la Col.lecció local, on hi ha tots els documents sobre Mataró i el Maresme en general i obres creades per autors de la ciutat i de la comarca.

  Aquesta àrea està preparada per poder connectar els ordinadors portàtils i altres dispositius mòbils i accedir a internet mitjançant Wi-Fi. També disposa d’anclatges per assegurar aquests dispositius.


  [X] tancar desplegable
 • Àrea infantil

  Ubicats en una de les naus laterals, hi ha els documents destinats al públic infantil, de 0 a 14 anys: contes, llibres il·lustrats, pel·lícules, documentals, còmics, llibres de coneixements, revistes i documents destinats als pares i educadors.

  Trobareu diferents espais acollidors i agradables:

  - Zona de lectura informal
  - Espai de petits lectors (0-4 anys)
  - Espai de suport multifuncional
  - Ordinadors amb accés a internet i ofimàtica.

  Aquesta àrea està preparada per poder connectar els ordinadors portàtils i altres dispositius mòbils i accedir a internet mitjançant Wi-Fi. També disposa d’anclatges per assegurar aquests dispositius.


  [X] tancar desplegable
 • Sala d’actes

  Acull els plafons amb les fotografies i la història de l’edifici de la Biblioteca, així com elements del seu passat com a escorxador. Té una capacitat màxima de 100 persones. És un espai multifuncional transformable per acollir una gran diversitat d’activitats i compta amb un complet equipament audiovisual.


  [X] tancar desplegable


Biblioteca Pública Antoni Comas
c. d’Enric Prat de la Riba, 110
08301 Mataró
tel. 937 022 813
b.mataro.ac@diba.cat