Activitats

Pompeu Fabra

 • Hora del conte

  Sessions de narracions d’un conte adreçades al públic infantil, cada dimarts a les 6 de la tarda. En dates assenyalades s’organitzen sessions especials, amb escenificacions, titelles o música a càrrec d’alguna companyia professional.


  [X] tancar desplegable
 • Clubs de lectura

  Véns a la tertúlia?
  Trobada mensual, cada primer dimecres de mes a les 7 de la tarda, per debatre i intercanviar sensacions i punts de vista sobre un llibre o autor d’interès. Activitat oberta a tothom, conduïda per Toni Sala.

  Talking about...
  Trobada mensual, el primer dijous de mes a les 7 de la tarda, per debatre i intercanviar sensacions i punts de vista sobre un llibre, a la vegada que practiqueu l’anglès. Activitat oberta a tothom, conduïda per Laura Patricio. Es demana un nivell d’anglès mínim per poder seguir la tertúlia.

  Facciamo due chiachhiere
  Trobada mensual, cada primer dimarts de mes a les 7 de la tarda que busca promoure la lectura d’obres literàries italianes en llengua original, fomentar el coneixement de la narrativa italiana moderna i contemporània, aprofundir en el coneixement de la cultura italiana i motivar la competència comunicativa en aquesta llengua.

  Lectura fàcil: Llegeix amb nosaltres
  Trobada mensual, l’últim dimecres de cada mes a les 7 de la tarda, orientada a persones amb ganes de llegir i expressar-se en català de manera relaxada i divertida. Un servei dirigit a persones amb dificultats lectores o de comprensió. En col.laboració amb el CNL Mataró – Maresme. Cal inscripció prèvia.


  [X] tancar desplegable
 • Clubs de lectura infantils

  Club gomet blau
  El Club Gomet Blau és una tertúlia infantil, on els participants es reuneixen setmanalment d’octubre a juny, els dimecres de 6 a 7 de la tarda. S’adreça a nens i nenes a partir de 5-6 anys.

  L’objectiu del Club és potenciar la capacitat i comprensió lectora mitjançant lectures en veu alta de contes en lletra lligada i de pal.

  Club gomet vermell
  L’objectiu del Club gomet vermell és potenciar la capacitat i comprensió lectora mitjançant lectures en veu alta de contes destinats a edats compreses entre 7-10 anys.

  El Club es reuneix setmanalment d’octubre a juny, els dijous a les 6 de la tarda.

  Club súper agents lectors
  Adreçat a nens/es d’entre 9 i 12 anys, el club de lectura es reuneix mensualment, cada primer divendres de mes, des de l’octubre fins el juny, a les 6 de la tarda.

  L’objectiu del Club és una trobada informal per comentar les lectures proposades mensualment. Els assistents hauran de parlar dels personatges, la història, els seus gustos i interessos.

  Llegim!
  Llegim! és una tertúlia literària destinada a nois/es bons lectors d’entre 11 i 12 anys, on es pretén que els participants llegeixin i els agradi explicar el que han llegit tot recomanant les seves lectures.

  La tertúlia la dirigeix i porta a terme l’escriptora Lola Casas.

  Es reuneixen el tercer dimecres de cada mes, des d’octubre a juny, a les 5 de la tarda.

  L’objectiu és passar una bona estona parlant de llibres, recomanant i suggerint històries i novel·les.


  [X] tancar desplegable
 • Tallers

  Activitats adreçades a públic familiar amb l’objectiu de proporcionar una estona d’oci cultural en família. Els tallers que s’organitzen són literaris o de manualitats, relacionats amb un tema a descobrir o explorar. Durant l’any es programen multitud de tallers de caràcter mensual. Consulteu la programació per veure’n el detall.


  [X] tancar desplegable
 • Benvingudes familiars

  Visites adreçades a famílies amb nens petits que vulguin conèixer a fons la Biblioteca i, especialment, l’àrea infantil. Us ensenyem quin tipus de documents hi podeu trobar i les activitats que realitzem pels més menuts. Activitat que es realitza tots els dissabtes d’11 a 12 h del matí a l’àrea infantil.


  [X] tancar desplegable
 • Altres activitats

  Al llarg de l’any la Biblioteca acull una gran diversitat d’activitats culturals, com presentacions de llibres, xerrades sobre temes d’actualitat, conferències, actes relacionats amb la cultura de proximitat, espectacles musicals, etc. Per a més informació consulteu la programació mensual de la Biblioteca.


  [X] tancar desplegable


Biblioteca Pública
Pompeu Fabra

Plaça d’Occitània, s/n 08302 Mataró
tel. 937 412 920
fax: 937 412 922
b.mataro.pf@diba.cat

Canal de fotos

canal fotos Veure'n més

Canal de vídeos

canal videos Veure'n més