Fons

 • General

  La Biblioteca compta amb un ampli fons que intenta representar totes les branques del saber, molt actualitzat i amb la majoria de formats disponibles (llibre, CD, CD-Rom, DVD, revista i bases de dades, entre d’altres).

  L'ordenació es realitza mitjançant la CDU (Classificació Decimal Universal), que distribueix els diferents àmbits en 10 grans grups. D’aquesta manera, la seva ordenació és numèrica i alfabètica.

  Per a consultar el fons, podeu utilitzar el Catàleg Col·lectiu de la Xarxa de Biblioteques Municipals de la Diputació de Barcelona, escollint si voleu buscar per títol, autor o temàtica (entre d’altres) i a quines biblioteques voleu fer la cerca.


  [X] tancar desplegable
 • Fons especials

  La Biblioteca Pompeu Fabra disposa d’un fons especialitzat en energies renovables que s’actualitza constantment i que en l’actualitat està format per més de 300 documents i 5 títols de revistes.
  Guia núm.28 Sostenibilitat energètica


  [X] tancar desplegable
 • Centres d’interès

  Els Centres d’interès es dediquen a temàtiques concretes (cuina, aprenentatge d’idiomes...), on s’aglutinen tot tipus de recursos documentals sobre la temàtica per a facilitar-ne la consulta.

  Els centres d’interès de la Biblioteca Pompeu Fabra són:

  Racó de pares
  Món laboral
  Cuina
  Espai jove
  Aprenentatge d’idiomes


  [X] tancar desplegable
 • Multimèdia

  El fons multimèdia està composat principalment per CDs (diferents estils musicals, d’autoaprenentatge d’idiomes...) i DVDs (pel·lícules, documentals, musicals, ...).
  La Biblioteca compta amb punts d’autoescolta de CD i visionat de DVD per a la seva consulta a sala.


  [X] tancar desplegable
 • Col·lecció local

  El fons de col·lecció local de la Biblioteca Pompeu Fabra conté una àmplia representació dels autors/es mataronins/es i obres que tracten sobre la ciutat i la comarca. Cal destacar la gran varietat de documents que posseeix aquest fons, així com la multitud de suports en els quals els podem trobar: llibre, revista, diari, CD i DVD, entre d’altres.


  [X] tancar desplegable
 • Bases de dades

  Mitjançant el catàleg, podeu accedir a múltiples bases de dades sobre temes tan diversos com la salut, formació, esports, idiomes, legislació, ... Per a accedir-hi, premeu aquí.
  Es presenten agrupades per matèries, amb enllaços directes a cada una d’elles, a més a més d’una secció de bases de dades destacades i una altra de les més valorades.


  [X] tancar desplegable
 • Guies de lectura

  Puntualment, la Biblioteca elabora guies de lectura sobre temes determinats: al·lèrgies alimentàries, temes relacionats amb els infants... En elles hi podeu trobar un recull d’obres relacionades amb la temàtica escollida.
  Per veure de quines guies de lectura disposem, premeu aquí.
  Les podeu cercar per diferents criteris: municipi, Biblioteca, títol, categoria i tipus de públic, entre d’altres. Gràcies al seu format, les podeu consultar en línia o bé descarregar-les al vostre dispositiu electrònic.


  [X] tancar desplegable
 • Destacats: novetats i els més prestats

  Cada mes arriben gran quantitat de noves adquisicions, recollides al Butlletí de novetats de les Biblioteques de Mataró, la majoria de les quals es mostren als expositors de cada una de les sales.
  Podeu consultar el Butlletí de novetats de manera presencial a la Biblioteca o bé en línia.
  Per altra banda, també podeu consultar quins són els documents més prestats adreçant-vos aquí:
  Podeu escollir quina tipologia de documents voleu: infantils, música, revistes, novel·la de joves, còmics d’adults i pel·lícules infantils, entre d’altres.


  [X] tancar desplegable


Biblioteca Pública
Pompeu Fabra

Plaça d’Occitània, s/n 08302 Mataró
tel. 937 412 920
fax: 937 412 922
b.mataro.pf@diba.cat

Canal de fotos

canal fotos Veure'n més

Canal de vídeos

canal videos Veure'n més