Serveis

Pompeu Fabra

 • Lectura i consulta

  Per facilitar la lectura i consulta a les sales, la Pompeu disposa de:

  231 punts de lectura amb taula
  62 punts de lectura sense taula (butaques)
  13 OPACS per consultar el catàleg
  20 punts de consulta d'internet
  10 punts col·lectius d'escolta o visionatge de CD, vídeos o DVD
  4 punts d'autoescolta de CD
  3 punts individuals de visionatge de vídeos
  2 punts individuals de visionatge de DVD
  3 punts de consulta de CD-ROM i ofimàtica
  1 telelupa per facilitar la lectura a persones amb problemes de visió
  1 PC amb programari JAWS que permet l'accés a internet per a persones invidents


  [X] tancar desplegable
 • Servei d'informació

  A les biblioteques hi ha especialistes que orienten a l’hora de trobar la informació. No només us ajuden a consultar el catàleg propi i localitzar els llibres a la sala, sinó que us ofereixen l’opció de trobar la informació fora de la Biblioteca.

  Per poder satisfer totes les demandes d'informació, la Biblioteca disposa d'una acurada selecció d'obres de consulta: diccionaris, enciclopèdies, anuaris, directoris i bases de dades en línia, l'accés a les quals és totalment gratuït en aquest enllaç.

  Les biblioteques públiques de la Xarxa de Biblioteques Municipals de la província de Barcelona també ofereixen el servei Pregunta a la Biblioteca, des d’on podeu formular les vostres consultes que seran ateses en un termini màxim de 72 hores.


  [X] tancar desplegable
 • Préstec d'autoservei

  La Biblioteca disposa del nou servei d'autopréstec a través de radiofreqüència i identificació (RFID), que permet als usuaris ser més autònoms i agilitzar la transacció de préstec.

  Mitjançant aquest servei us oferim la possibilitat d’emportar-vos en préstec fins a 30 documents (15 materials en suport paper i 15 materials multimèdia) per un termini de 30 dies.

  Per utilitzar el servei de préstec cal tenir el carnet de la biblioteca.

  Qualsevol document en préstec el podeu renovar abans de finalitzar el termini de préstec del document, fins a 3 vegades, sempre i quan cap altre usuari no l’hagi reservat.

  La renovació la podeu fer a la biblioteca, per telèfon, per correu electrònic o per internet, una vegada validats a “El meu espai”.

  Cal que tingueu cura dels documents deixats en préstec. Per al bon funcionament del servei us recordem que heu de ser puntuals a l'hora de retornar els documents.

  Cal tenir present que:

  • Per cada dia de retard i per cada document acumuleu 1 punt de penalització.
  • Per cada 50 punts acumulats restareu exclosos del servei de préstec i dels serveis de consulta a internet i wifi durant 15 dies.
  • Per a més informació contacteu amb el personal de la Biblioteca o a la Biblioteca Virtual http://bibliotecavirtual.diba.cat

  Préstec interurbà
  El préstec entre les biblioteques de la Xarxa de Biblioteques de Mataró és gratuït i triga 48 hores (excepte caps de setmana).

  Préstec interbibliotecari
  A través del servei de préstec interbibliotecari la biblioteca s’encarrega de localitzar i proporcionar documents que no existeixen en el fons propi i que estan disponibles en altres biblioteques:

  • El préstec interbibliotecari amb la Xarxa de Biblioteques Municipals de la província de Barcelona té un cost d’ 1,50 euros i triga entre 15 i 20 dies. Les condicions de préstec són les mateixes que les del préstec habitual.

  • El préstec amb el conjunt de biblioteques públiques de Catalunya d’altres províncies té un cost
  d’1,50 euros i triga entre 15 i 20 dies. Les condicions de préstec són les mateixes que les del préstec habitual.

  • El préstec interbibliotecari amb altres institucions bibliotecàries, com ara la Biblioteca Nacional, les Biblioteques de les Universitats Catalanes i Espanyoles, o d’altres centres especialitzats.
  té un cost de 8 euros i triga entre 3 i 6 setmanes. En aquests casos el document només es pot consultar a la biblioteca durant tot el període de préstec.

  Préstec a domicili
  Servei gratuït a domicili destinat a persones amb problemes de mobilitat temporal o permanent, que no es poden desplaçar fins a la Biblioteca. Demaneu informació al personal de la Biblioteca.


  [X] tancar desplegable
 • Servei d'ordinadors d'internet

  Com a usuaris de les biblioteques disposeu de 20 sessions al mes gratuïtes per connectar-vos a qualsevol dels 20 ordinadors que disposa la Biblioteca. Tots els PC’s disposen de connexió a internet i programari d’ofimàtica. Cal disposar del carnet de la biblioteca per a fer ús d’aquest servei. Existeix la possibilitat de fer reserves d'ordinadors, gravar i imprimir informació.

  Wi-Fi
  Les biblioteques disposen de tecnologia Wi-Fi que permet l’accés gratuït a internet sense fils des de qualsevol dispositiu mòbil (ordinador portàtil, PDA, telèfon mòbil). Només cal tenir el carnet de la biblioteca.


  [X] tancar desplegable
 • Formació d'usuaris

  Visites de grups
  La Biblioteca ofereix visites guiades per a centres d’ensenyament, escoles d’adults, associacions, casals d’estiu... i en general, a qualsevol grup que estigui interessat en descobrir com funciona la biblioteca i els recursos que s’hi poden trobar. Oferim diferents tipus de visites: amb conte, d’acollida, d’explicació del catàleg, bases de dades, diccionaris, etc. Ens adaptem a les característiques de cada col·lectiu.

  Et donem la benvinguda
  Si us acabeu de fer el carnet i disposeu de 10 minuts, us oferim una sessió de benvinguda en la que us mostrarem les diferents àrees de la biblioteca (adults, infantil, música, revistes), com està distribuït el fons, com buscar un document i els serveis de la Biblioteca. Tot perquè us sentiu com a casa.


  [X] tancar desplegable
 • Serveis a centres d'ensenyament

  Visites
  Visites guiades a la Biblioteca adaptades als diferents nivells educatius.

  Préstec de lots
  La Biblioteca us pot fer arribar a l’escola lots de documents sobre els temes que us interessi treballar. També podeu demanar els lots que ja tenim confeccionats (la Castanyada, Nadal, Carnestoltes, la Primavera, Sant Jordi, la Pau) o lots per l’aprenentatge d’idiomes (català, castellà, anglès, francès, àrab i xinès).

  Taller “Com organitzar un fons”
  Destinat tant al personal de les biblioteques escolars com a entitats o particulars que s’han d’encarregar de gestionar un fons de documents.

  Assessorament
  Donem assessorament i suport continuat a les persones que tinguin dubtes a l’hora de gestionar un fons documental.

  Visites a la instal·lació solar fotovoltaica
  Ofereix la possibilitat de realitzar una visita comentada a l’edifici a càrrec de personal tècnic de l’empresa responsable del manteniment de la instal·lació solar fotovoltaica.

  Per a concertar qualsevol servei o visita, poseu-vos en contacte amb nosaltres.


  [X] tancar desplegable
 • Altres serveis

  Reprografia
  Us oferim la possibilitat de fotocopiar i/o escanejar els vostres documents o els de la Biblioteca mitjançant l’ús de les màquines d’autoservei.


  [X] tancar desplegable


Biblioteca Pública
Pompeu Fabra

Plaça d’Occitània, s/n 08302 Mataró
tel. 937 412 920
fax: 937 412 922
b.mataro.pf@diba.cat