Ca l'Arenas
- Centre d'Art del Museu de Mataró

ca l'arenas
El centre d'art neix del llegat de l'artista Jordi Arenas i Clavell a la seva ciutat natal i de la voluntat de l'Ajuntament de Mataró d'acceptar-lo. Ca l'Arenas és l'extensió específica del Museu de Mataró especialitzada en art i en la seva difusió, amb una atenció preferent a l'activitat artística de la ciutat i on s'hi realitzen tota mena d'activitats de caràcter públic i d'interès general que hi tinguin relació: exposicions, xerrades, conferències, tallers, audiovisuals... comptant amb la col·laboració de l'Associació d'Amics de Ca l'Arenas.
Originàriament, Ca l'Arenas era una edificació de dos cóssos de façana, amb pis sota teulada a dues vessants i pati, obra de l'arquitecte mataroní Emili Cabanyes i construïda a finals del segle XIX. L'immoble era característic de l'eclecticisme estilístic de l'època, amb elements compositius d'influència anglesa i del primer modernisme, una estança art decó, un menjador amb decoració personalitzada i un pati amb jardí. Per la seva singularitat, la façana de l'edifici està inclosa al Catàleg del Patrimoni Arquitectònic de la ciutat de Mataró.
El centre custodia, conserva i exhibeix la col·lecció d'art del Museu de Mataró i disposa d'espais per a exposicions temporals i per a la promoció i la divulgació de l'art, per a l'atenció de consultes i per a la realització de tallers per a escolars i per al públic en general i activitats familiars. El programa d'activitats de Ca l'Arenas desenvolupa un tema conceptualment unitari que relliga les exposicions i altres activitats que s'hi organitzen.
Ca l’Arenas. Centre d’Art del Museu de Mataró
c. d’Argentona, 64
08302 Mataró
tel. 937 412 930
educacultura@ajmataro.cat

Horari:
Dijous i divendres de 17 a 20 h. Dissabtes d'11 a 14 h i de 17 a 20 h. Diumenges i festius d'11 a 14 h.
Tancat els dies 1 i 6 de gener, Divendres Sant, 1 de maig, 24 de juny, 27 de juliol, 15 d’agost, 11 de setembre, 25 i 26 de desembre.