Ca l'Arenas
- Servei educatiu

servei educatiu

La programació estable d’activitats familiars a Ca l’Arenas té com a fil conductor la personalitat dels artistes Jordi i Jaume Arenas i la seva obra. Les diferents activitats i tallers ens introdueixen en l’ambient cultural i artístic de la segona meitat del segle XX a Mataró.

Activitats familiars cada segon diumenge de mes a les 12 h (del 15 de juny al 15 de setembre a les 18 h)

Consulteu l’agenda.

 

La mar d'amics
El mar és un tema recurrent en molts artistes al llarg de la història, en Jordi i en Jaume Arenas també es van sentir captivats i atrets per la seva magnificència i el van pintar de moltes maneres.

 

Colors al cel
Els germans Jordi i Jaume Arenas tenien una gran estimació pel mar i els paisatges mariners. A partir d'un conte visual veurem les seves pintures i ens fixarem en els núvols que es formen, com canvien de colors i ens imaginarem què passaria si la pluja d’aquests núvols fos de colors.

 

Marinada forta, pluja a la porta
A partir d'un conte visual i sonor veurem algunes de les seves pintures, i descobrirem com canvien els colors del mar i del cel amb la pluja i el vent quan es forma una tempesta.

 

Et convido a casa
Al menjador de Ca l'Arenas, en Jordi, el pintor que hi vivia deixà una carta. És una invitació a compartir el que més li agradava: fer Art. Tots esteu convidats a  conèixer alguns aspectes singulars de la vida i l'obra artística d'en Jordi Arenas i a dissenyar i il·lustrar un cartell anunciador. 

 

Passatgers a bord!
Als dos germans Arenas els agradava molt viatjar en vaixell. Conéixer altres països i vibrar amb la bellesa d'altres paratges els va obrir els ulls i el cor a diferents realitats. Durant l'activitat les famílies podran omplir el singular vaixell de l'art de Ca l'Arenas. 

 

El geni del mar
Jordi Arenas era un gran apassionat del mar. El pintà amb tota la varietat infinita de tons blaus que el definien: era tot un geni del blau! Durant l'activitat ens convertirem en genis i ens introduirem dins d'una ampolla. Preparats!

 

Fem una capbussada
Un objecte tan senzill com unes ulleres de bussejar suposaren per l'artista Jordi Arenas un gran impacte: la descoberta del fons marí. Amb mirada d'artista estem convidats a capbussar-nos en un tros de mar. 

 

Els 4 d'en Terri
En Terri i una colla d'artistes amics, tenien el costum d'enviar unes felicitacions fetes per ells mateixos per a les dates especials. A Ca l'Arenas, us convidem a fer d'artistes i crear una felicitació molt singular que podreu oferir als vostres amics i familiars, per celebrar un dia assenyalat.

 

En Terri us felicita el Nadal
En Terri i una colla d'artistes amics, tenien el costum d'enviar felicitacions de Nadal fetes per ells mateixos. A Ca l'Arenas, us convidem a fer d'artistes i crear una felicitació molt singular que podreu oferir als vostres amics i familiars.

 

El meu germà, en Jaume
En Jordi Arenas ens rebrà al menjador de casa seva, ens obrirà les portes de la seva intimitat i ens presentarà tota la seva família.

 

El món que brota dels colors
A partir de la visita a les exposicions de Ca l'Arenas crearem un món fantàstic i imaginari ple de colors.

 

Escultures d'aire
A partir d'un joc d'experimentació coneixerem l'obra dels artistes Antoni Tàpies i Moisès Villèlia, que van exposar al Museu de Mataró.

 

Filem un dibuix
Coneixerem dos artistes que el 1955 van exposar per primera vegada al Museu de Mataró: Eduard Alcoy i Joan Hernández Pijuan.

 

Tots plegats, millor que separats!
Activitat en família que ens ajudarà a conèixer el moment artístic i cultural de la segona meitat del segle XX: els artistes que exposaven a Mataró, les relacions entre ells, els grups d’artistes, les exposicions col·lectives i les accions que es van fer.

 

La maleta viatgera
T’agrada viatjar? Amb la maleta viatgera farem treballar la imaginació al voltant del concepte de viatge.

 

La maleta viatgera
T’agrada viatjar? Amb la maleta viatgera farem treballar la imaginació al voltant del concepte de viatge.

 

El món que brota dels colors
A partir de la visita a les exposicions de Ca l'Arenas crearem un món fantàstic i imaginari ple de colors.

 

Ca l’Arenas. Centre d’Art del Museu de Mataró
c. d’Argentona, 64
08302 Mataró
tel. 937 412 930
educacultura@ajmataro.cat

Horari:
Dijous i divendres de 17 a 20 h. Dissabtes d'11 a 14 h i de 17 a 20 h. Diumenges i festius d'11 a 14 h.
Tancat els dies 1 i 6 de gener, Divendres Sant, 1 de maig, 24 de juny, 27 de juliol, 15 d’agost, 11 de setembre, 25 i 26 de desembre.